Ohněta si dělal pizzu

13. září 2007 | 14.01 | | autor: ohneta
Ohněta dostal dneska chuť na pizzu. Ne na tu z pizzerie, ale na domácí, aby si ju mohl ochutit a ozdobit podle vlastního gusta. Vyštrachal proto ze šuplíku různé časopisy, převážně ženské a jal se jimi listovat ve snaze, že v nich najde nějaký ten recept na těsto. Byl úspěšný, podařilo se.
Pokud máte taky pizzu rádi, tak se můžete nechat inspirovat tímhle receptem. Pokud nemáte všechny suroviny doma ve spíši, budete muset bohužel navštívit nějaký ten megamarket. Takže, začneme těstem. K výrobě těsta budete potřebovat 300g hladké mouky, 1 lžičku soli, půl lžičky cukru krupice, balíček sušeného droždí, 175 ml vlažné vody a 2 polévkové lžíce olivového oleje. Toť vše, následuje postup.
Prosetou mouku, sůl, cukr a droždí smíchejte v míse, přidejte vlažnou vodu, olej a vypracujte hladké těsto. Těsto vytvarujte do koule a přikryté nechte asi hodinu kynout na teplém místě.
Jelikož u nás v obchodě sušené droždí nevedou, použil jsem droždí klasické. Do trochy vlažného mléka se droždí nadrobí a nechá chvilku nakynout. Pak se to vmíchá dle výše uvedeného postupu do mísy. Samozřejmě, že když použijete klasické droždí nadrobené v mléce, přidáte té vlažné vody míň, aby těsto nebylo příliš řídké.
Další důležitou součástí je omáčka, kterou se vypracované těsto potírá. V původním receptu se mají použít konzervy loupaných rajčat, ale to by bylo podle mě ble. Do misky jsem plcl trochu jemného kečupu, do něj přidal 2 stroučky prolisovaného česneku a pobylinkoval oregánem, marihuánou eee pardón majoránkou, posolil a opepřil. Omáčku promíchejte a lžičkou nanášejte na vytvarované těsto, které již máte připravené v pečící formě nebo na plechu.
Dále už přichází na řadu vlastní zdobení pizzy. To už záleží jen na vašich chuťových buňkách. Já zdobil takto. Najemno jsem nastrouhal tvrdý sýr a posypal jsem holé těsto potříté omáčkou. Pak přidal na kolečka nakrájenou cibuli, kolečka čerstvých rajčat a na kostičky nakrájený šunkový salám. To vše jsem zasypal zbytkem tvrdého sýra.
Mezi tím jsem rozehřál troubu na 250°C a na 15 minut fukl péct. Po desáté minutě pečení pizzu kontrolujte, je možné, že bude hotová dřív, než za uváděných 15 minut. A výsledek? No posuďte sami.
P.S. přehlednější a hlavně originální recept najdete zde.

obrazek
Pizza ála Ohněta

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Ohněta si dělal pizzu kittypou 13. 09. 2007 - 15:15
RE: Ohněta si dělal pizzu keigi 13. 09. 2007 - 15:40
RE(2x): Ohněta si dělal pizzu ohneta 13. 09. 2007 - 15:45
RE(3x): Ohněta si dělal pizzu keigi 13. 09. 2007 - 16:00
RE(3x): Ohněta si dělal pizzu keigi 13. 09. 2007 - 21:19
RE(4x): Ohněta si dělal pizzu ohneta 13. 09. 2007 - 22:39
RE: Ohněta si dělal pizzu ivana* 15. 09. 2007 - 07:08
RE(2x): Ohněta si dělal pizzu ohneta 15. 09. 2007 - 14:38
RE(3x): Ohněta si dělal pizzu ivana* 17. 09. 2007 - 19:11
RE(4x): Ohněta si dělal pizzu ohneta 17. 09. 2007 - 19:57
RE(5x): Ohněta si dělal pizzu ivana* 18. 09. 2007 - 09:27
RE: Ohněta si dělal pizzu kobliha 18. 09. 2007 - 11:46