Velikonoční recepty

20. březen 2008 | 23.25 | | autor: ohneta
Kamarádka mě poslala pár Velikonočních receptů.


Sněhový beránek

Ingredience:
Rozinkový věnec

Ingredience:

1 kg polohrubé mouky | 100 g droždí | 125 g cukru | 250 ml mléka | 2 sáčky vanilkového cukru | 400 g másla | 250 g rozinek namočených v rumu | 250 g korintek | 100 g nasekaných mandlí | 150 g citronátu | 100 g oranžátu

Příprava:

Mouku dáme do mísy, vytlačíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme vlažné mléko, ve kterém rozpustíme vanilkový cukr. Těsto smícháme s 300g máslových vloček. Mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj obsah.

Rozinky, korintky, mandle a oranžát přidáme do vykynutého těsta. Z těsta připravíme šišku na štólu a vytvoříme věnec.

Položíme na vymaštěný plech a necháme 20 minut odležet. Troubu předehřejeme na 190 stup. Doprostřed věnce postavíme nádobu, která zabrání přílišnému rozpínání těsta. Také okraje zajistíme alobalem, ze stejného důvodu.

Věnec z těsta pečeme 40-60 minut dozlatova. Ještě teplý potřeme 100g rozpuštěného másla. Necháme vychladnout a pak rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem.

Beránek z perníkového těsta

Ingredience:150 g polohrubé mouky, 150 g mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 kypřící prášek do perníku, 1 vejce, 1 lžička kakaa, 1 lžíce rostlinného oleje (např. olivového), 1 l mléka, umělé sladidlo dia čokoláda, 100 % tuk (např. Flora na smažení)

Postup přípravy: Umícháme vejce s umělým sladidlem a medem, přidáme kakao a po troškách mouku s práškem do perníku, ořechy a vlažné mléko. Nakonec přidáme olej. Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlého beránka polijeme polevou připravenou z dia čokolády a 100 % tuku.

Velikonoční kuře

Ingredience: 1 kuře, 60 g tuku (máslo, Planta), 1 cibule, 1/2 kostky masoxu, sůl Nádivka: 150 g drůbežích jater, 60 g tuku (máslo- Rama) 2 cibule, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce nízkotučného jogurtu, petrželka, sůl, pepř

Postup přípravy: Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část tuku a zbylým polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem nebo vývarem a za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme kuře do měkka. Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vysmahlou šťávou. Příloha, vařené brambory, bramborová kaše. Nádivka:

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 2 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Velikonoční recepty vojtahavel 21. 03. 2008 - 09:13
RE(2x): Velikonoční recepty samotar®vzpomina.cz 22. 03. 2008 - 00:09
RE: Velikonoční recepty kluk* 21. 03. 2008 - 13:15
RE: Velikonoční recepty hablina 21. 03. 2008 - 16:12
RE(2x): Velikonoční recepty samotar®vzpomina.cz 22. 03. 2008 - 00:11
RE: Velikonoční recepty hablina 22. 03. 2008 - 07:01